آموزش

کاربرد و مزایای متاورس (metaverse) چیست؟

فناوری اینترنت به دگرگونی و ایجاد فرصت های فوق العاده برای کاربران خود ادامه می دهد. از استفاده از وب‌سایت‌های ثابت گرفته تا مرور تجربیات وب ۲، همه ما شاهد قدرت تکامل دیجیتال بوده‌ایم. Metaverse در این زنجیره پیشرفت در رتبه بعدی قرار دارد.

غول‌های فناوری از سرتاسر جهان تلاش سخت و ایده‌های خلاقانه خود را برای طراحی مجدد مفهوم اولیه متاورس که توسط نیل استفنسون در سال 1992 ابداع شد، انجام داده‌اند. او اصطلاح «متاورس» را در یک رمان علمی تخیلی ابداع کرد و اکنون به یک فناوری اصلی تبدیل شده است.

حتی با وجود اینکه مفهوم Metaverse بیش از یک دهه وجود داشت، با شرکت های بزرگی مانند فیس بوک و مایکروسافت که پروژه های Metaverses خود را اعلام کردند، در سراسر جهان محبوب شد. با درک بیشتر مردم از امکانات هیجان انگیز Metaverse، سر و صدا در اطراف یک دنیای مجازی مشترک دائمی همچنان در حال افزایش است.

مفهوم Metaverse در طول همه‌گیری اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرد، زیرا سیاست‌های کار از راه دور و محدودیت‌های قرنطینه در سراسر جهان، افراد بیشتری را وادار کرد تا از دنیای مجازی برای اهداف تجاری و سرگرمی استفاده کنند.

Metaverse یک دنیای مجازی سه بعدی بسیار تعاملی را نشان می دهد. همانند دنیای واقعی، کاربران می‌توانند زمین، ساختمان‌ها و سایر دارایی‌های دیجیتالی را در Metaverse معامله کنند و با استفاده از آواتارهای شخصی‌شده خود، فضا را کاوش کنند. این آواتارها کپی های کاربر هستند که می توانند هر کاری را که یک انسان می تواند در جهان واقعی انجام دهد انجام دهد.

بر اساس نیازهای تجاری خود، شرکت ها می توانند متاورس های متمرکز یا غیرمتمرکز بسازند. با این حال، تقاضا برای متاورس مبتنی بر بلاک چین با استفاده از صنایع مختلف که از بلاک چین در تجارت خود استفاده می کنند، افزایش می یابد.

فناوری بلاک چین نیز برای توسعه Metaverse ضروری است زیرا آینده غیرمتمرکز است و موارد استفاده از بلاک چین مانند NFT و ارزهای دیجیتال بسیار مرتبط هستند. در پست قبلی به بررسی متاورس پرداختیم اما اینجا با شما هستیم تا به بررسی دقیق تر ابزار Metaverse، موارد استفاده و مزایای آن بپردازیم.

  • متاورس چیست؟
  • مزایای متاورس چیست؟
  • موارد استفاده در حال ظهور و آینده متاورس چیست؟
  • برترین فناوری‌هایی که متاورس را تامین می‌کنند کدامند؟
  • چه چالش های بالقوه ای در متاورس وجود دارد؟

متاورس چیست؟

metaverse

از آنجایی که Metaverse بسیار رایج است، تعاریف مختلفی دارد که بیانگر نظرات دقیقی هستند. برای تعریف سریع معنای Metaverse، باید به یک وب سه بعدی فکر کنیم که از واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) پشتیبانی می کند. Metaverse پایدار، بی‌درنگ، خودپایدار، بی‌نهایت، و قابل تعامل است، و این ویژگی‌ها ویژگی‌های کلیدی تشکیل‌دهنده Metaverse هستند.

پایداری (Persistent) چیزی است که بدون توجه به حضور فیزیکی کاربر وجود دارد.

بی درنگ بودن (Real time) یعنی به کاربران امکان می دهد از تجربیات زنده لذت ببرند.

بی نهایت بودن (Infinite)  یعنی از تعداد بیشماری از کاربران معاصر و دنیای واقعیت مجازی پشتیبانی می کند.

خودپایداری(Self-sustaining) به این معنی است که کاربران می توانند در Metaverse درآمد کسب کنند و هزینه خدمات خود را بپردازند.

قابلیت تعامل به کاربران کمک می کند تا آیتم های مجازی خود، از جمله آواتارها را از یک Metaverse به دیگری منتقل کنند.

درک متاورس با یک مثال در دنیای واقعی

metaverse

میدانیم که همه گیری COVID-19 به طور قابل توجهی وضعیت را در سراسر جهان تغییر داده است. به طور مثال، مراکز خرید به طور موقت تعطیل شده‌اند، سازمان‌ها مدل‌های کار از راه دور را اتخاذ کرده‌اند، و مردم خود را از تجمع‌های بزرگ، ملاقات‌ها و رویدادهای دیگر منزوی کرده‌اند.

با این حال، همه ما دلتنگ آن تعاملات حضوری، محیط های اداری منحصر به فرد و گردهمایی ها هستیم. تصور کنید به یک دوست فکر می کنید. ناگهان با آن دوست تماس می گیرید و از او می خواهید ملاقاتی داشته باشد و او چند دقیقه دیگر می رسد. آیا این امکان پذیر است؟ بله، با متاورس امکان پذیر است.

یک عینک تمام چیزی است که برای تقویت واقعی چیزهای دنیای واقعی اطرافتان نیاز دارید. اگرچه دنیای مجازی متاورس واقعی نیست، اما به واقعیت بسیار نزدیک است. Metaverse قرار است با پیشرفت های تکنولوژیکی هیجان انگیزتر و واقعی تر شود. به عنوان مثال، کاربران به زودی اشیاء مجازی را از طریق دستکش های لمسی منحصر به فرد لمس و احساس می کنند.

مزایای متاورس چیست؟

metaverse

با روند رو به رشد دورکاری، مردم بیشتر به فضاهای مجازی و شیوه های ارتباط دیجیتالی مانند ویدئو و کنفرانس وب برای اجتماعی شدن و تعامل آنلاین متکی هستند.

برای ارتقای تجربه دیجیتال موجود به سطح بعدی، Metaverse طیف وسیعی از قابلیت‌های دنیای واقعی را برای کاربران در یک دنیای سه بعدی همه جانبه به ارمغان می‌آورد. در زیر مزایای کلیدی متاورس برای ما آورده شده است.

به حل چالش های کار از راه دور می پردازد
Metaverse این پتانسیل را دارد که تمام چالش های موجود در کار از راه دور را برطرف کند. این به مدیران اجازه می دهد تا به طور موثر با کارکنان ارتباط برقرار کنند، از جمله خواندن زبان بدن آنها و تعامل حضوری. علاوه بر این، کارفرما می تواند مشکلاتی مانند سرقت زمان بهره وری در محل کار را با پیگیری بهره وری تیم از طریق آواتارهای منحصر به فرد خود حل کند.

ابزار عالی برای متخصصان مراقبت های بهداشتی
Metaverse یک موهبت برای متخصصان مراقبت های بهداشتی و کادر پزشکی است که قبلاً به دلیل محدودیت های جغرافیایی قادر به ملاقات بیماران نبودند. در دنیای مجازی Metaverse، آنها با بیمار ارتباط برقرار می کنند و بینش روشنی نسبت به وضعیت سلامتی او دارند.

همچنین بخوانید:   0 تا 100 دیسنترالند متاورس

هیجان انگیزتر کردن بازی های آنلاین
اکثر بازی‌های Metaverse امروزه دارای یک مدل اقتصادی غیرمتمرکز هستند که در آن توسعه‌دهندگان و ناشران، مالکیت دارایی‌های درون بازی و حق توزیع این دارایی‌ها را دارند. در همین حال، ایده اجازه دادن به آواتارها برای کاوش در فضای مجازی گسترده برای بازیکنان هیجان انگیز است.

ارائه تجربه تورهای مجازی
سفر کردن بسیار ماجراجویانه و هیجان انگیز است، اما همه نمی توانند به دور دنیا سفر کنند. اینجاست که Metaverse مفید واقع می شود. این به افراد اجازه می دهد تا به صورت مجازی از مکان هایی بازدید کنند که نمی توانند به صورت فیزیکی به آنجا بروند. با استفاده از قدرت ترکیبی Metaverse، AR و VR، دنیای مجازی پیشرفته ای در حال توسعه است که تجربه محصر به فردی را به کاربران ارائه می دهد.

موارد استفاده در حال ظهور و آینده متاورس چیست؟

metaverse

موارد استفاده پیشرفته از بلاک چین
فناوری بلاک چین یا غیرمتمرکز برای پذیرش انبوه Metaverse در صنایع بزرگ ضروری است. بلاک چین فناوری اولیه ای است که به ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتر، دوج کوین و غیره قدرت می دهد. بلاک چین می تواند به عنوان یک دفتر کل توزیع شده برای ثبت تراکنش های همتا به همتا عمل کند و از ایجاد دارایی های دیجیتالی به نام توکن های غیرقابل تعویض (NFT) و dApps پشتیبانی می کند.

با Metaverse، شرکت‌ها می‌توانند بازارهای NFT هیجان‌انگیزتر و واقعی‌تری را طراحی کنند که در آن کاربران می‌توانند با سایر کاربران تعامل داشته باشند، NFT‌های مورد نظر را مشاهده کنند و بنابراین تصمیم خرید بهتری بگیرند. از آنجایی که Metaverse قلمرو مشترکی از فضای مجازی را ارائه می‌کند، بازی‌های NFT یا بلاک چین جدیدی را تبلیغ می‌کند که در آن بازیکنان می‌توانند کلکسیون‌های درون بازی را خریداری کنند و آنها را با سایر شرکت‌کنندگان معامله کنند. به عبارت ساده، بلاک چین از Metaverse برای توسعه این بازی های آنلاین نسل بعدی استفاده می کند.

کار مجازی و فضاهای یادگیری
همه‌گیری کووید-19، کسب‌وکارهای سراسر جهان را وادار کرده است که شیوه‌های ارتباط دیجیتالی را اتخاذ کنند. به همین دلیل، پلت‌فرم‌های کنفرانس ویدیویی برای کار از راه دور، کلاس‌های آنلاین یا دیگر ترتیبات کار از خانه نیز بسیار محبوب شده‌اند. همانطور که گفته شد، این پلتفرم‌ها نمی‌توانند تجربه جذاب و جذابی را ارائه دهند زیرا تعامل صدا و تصویر محدود است.

Metaverse تجربه جذاب تری را برای رفع این محدودیت از طریق محیط مجازی غنی از گرافیک و آواتارهای سه بعدی و جلسات همه جانبه در اختیار کاربران قرار می دهد. متاورس به جای دیدن شرکت‌کنندگان روی صفحه کامپیوتر و برقراری ارتباط از طریق میکروفون، به ما اجازه می‌دهد تا در یک محیط مجازی با آواتارهای شرکت‌کنندگان شبیه به زندگی حرکت کنیم.

مشاغل و بازارهای مجازی
فناوری فرصت‌های جدیدی را برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند خدمات و پیشنهادات خود را به طور مؤثر تبلیغ کنند. با پیاده‌سازی روزافزون Metaverse، شرکت‌ها از سطح دوبعدی تجارت الکترونیک بیرون می‌آیند و فضاهای مجازی‌سازی شده زندگی را برای تجربه‌ای عمیق اتخاذ می‌کنند.

برای مثال، صاحبان مشاغل تجارت الکترونیکی می توانند در یک فضای مجازی با بازرگانان تعامل داشته باشند و تشریفات تجاری مانند بازرسی محصولات، نهایی کردن معامله، مذاکره و غیره را انجام دهند.

فناوری Metaverse با بسیاری از مفاهیم تجاری جدید، ایجاد، مالکیت، و تجارت دارایی‌های دیجیتال و نسخه‌های توکن شده دارایی‌های دنیای واقعی را تکمیل می‌کند تا ارزهای دیجیتال و NFTها را تقویت کند.

گسترش پلتفرم های رسانه های اجتماعی
مارک زاکربرگ و ذهن‌های پشت پلتفرم‌های متا می‌دانند که فناوری می‌تواند به غیر از برقراری ارتباط بین افراد از طریق رسانه‌های اجتماعی، کارهای بیشتری انجام دهد. ایده آنها از استقبال از متاورس، معرفی فضایی سه بعدی است که به تماشای افراد روی رایانه یا صفحه نمایش موبایل و گوش دادن به صدای آنها محدود نمی شود.

یک پلتفرم مبتنی بر متاورس با ایجاد حس حضور در میان کاربران، تجربه ای فراگیرتر را برای کاربران رسانه های اجتماعی فراهم می کند. ترکیب واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تجربه دیجیتالی واقعی‌تری را فراتر از توانایی‌های دنیای رسانه‌های اجتماعی کنونی ممکن می‌سازد.

البته ما شاهد گسترش شبکه های اجتماعی از چت های ساده مبتنی بر متن به اشتراک گذاری خاطرات در استوری ها بوده ایم و اکنون در حال ورود به دنیای مجازی متاورس هستیم. محتوا در Metaverse گرافیک فشرده است، و کاربران با زندگی مجازی در این جهان، خودشان به تولیدکنندگان محتوا تبدیل می‌شوند.

برترین فناوری‌هایی که متاورس را تامین می‌کنند کدامند؟

metaverse

شرکت‌ها در حال انجام مأموریتی هستند که متاورس را فراگیرتر کنند. برای این کار، آن‌ها از فناوری‌های پیشرو مانند بلاک چین، واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، ساخت‌وساز سه‌بعدی برای قدرت بخشیدن به دنیای سه‌بعدی مجازی استفاده می‌کنند. در این رابطه، بیایید این فناوری ها را درک کنیم و تا مفهوم متاورس را بهتر دریابیم.

بلاک چین و رمزنگاری
فناوری بلاک چین برای توسعه و تکامل مداوم Metaverse بسیار مهم است. با بلاک چین، شرکت‌ها می‌توانند راه‌حل‌های غیرمتمرکز و شفاف برای اثبات مالکیت دیجیتال، قابلیت جمع‌آوری دیجیتال، انتقال ارزش، قابلیت همکاری ایجاد کنند.

علاوه بر این، ارزهای دیجیتال به عنوان یک وسیله مبادله برای حمایت از انتقال ارزش بین کاربران در حین کاوش و معاشرت در فضای مجازی سه بعدی عمل می کنند. برای مثال، گیمرهای بازی‌های محبوبی مانند Decentraland برای ادامه بازی‌ها به ارز دیجیتال بومی MANA برای خرید زمین مجازی و سایر لوازم جانبی نیاز دارند.

ما به احتمال زیاد آینده ای را شاهد خواهیم بود که در آن افرادی که در توسعه اکوسیستم Metaverse مشارکت دارند، مشوق هایی را از طریق ارزهای رمزنگاری شده دریافت خواهند کرد، مشابه نحوه پرداخت پول استخراج کنندگان برای اعتبارسنجی تراکنش و افزودن بلوک های قبلی در بلاک چین. با مشاهده چنین احتمالاتی، می‌توانیم در آینده منتظر نوآوری خیره‌کننده در رابطه با متاورس مبتنی بر بلاک چین باشیم.

همچنین بخوانید:   متاورس برای خرده فروشی

بازسازی سه بعدی
فناوری سه بعدی جدید نیست، اما در طول زمان با تکرارهای متعدد قدرتمند شد. مفهوم بازسازی سه بعدی در بسیاری از صنایع، به ویژه مشاغل املاک و مستغلات افزایش یافته است.

به دلیل تعطیلی طولانی مدت و اقدامات فاصله گذاری اجتماعی، مردم بازدیدهای حضوری خود را از املاکی که مایل به خرید بودند از دست دادند. به عنوان یک راه حل، آژانس های املاک و مستغلات از فناوری بازسازی سه بعدی استفاده کردند تا خریداران بالقوه را بدون اجبار آنها را به تورهای ملکی ببرند.

بسیار شبیه به متاورس، بازسازی سه بعدی ایجاد یک محیط طبیعی را تسهیل می کند که در آن کاربران می توانند با استفاده از آواتارهای خود برای بررسی کپی ساختمان ها و اشیاء فیزیکی حرکت کنند. توسعه دهندگان برای تقویت بیشتر تجربه خود، سه بعدی را با فناوری 4K HD ترکیب می کنند.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی به طور گسترده در زندگی روزمره ما قابل استفاده است: اتوماسیون کسب و کار، استراتژی ها و برنامه ریزی ها، تشخیص چهره، محاسبات سریعتر و بسیاری موارد دیگر. به همین ترتیب، هوش مصنوعی ایجاد فضای مجازی فراگیر را امکان پذیر کرده است.

صرف نظر از نوع پروژه (بازی، تجاری، یا جایگاه عمومی)، هوش مصنوعی از بسیاری جهات به ارزش Metaverse افزوده است، از جمله موارد زیر:

  • پردازش و مدیریت داده ها با هوش مصنوعی آسان و سریعتر می شود.
  • برای بازی Metaverse، هوش مصنوعی به شخصیت‌های غیربازیکن در موارد مختلف قدرت می‌دهد و عملکرد و نحوه تعامل آنها را بهبود می‌بخشد.
  • فناوری هوش مصنوعی اسکن‌ها و تصاویر سه‌بعدی را تجزیه و تحلیل می‌کند تا آواتارهای واقعی‌تر تولید کند و با شرکت‌کننده واقعی هماهنگ شود.
  • این فناوری همچنین برای پویاتر کردن کل فرآیند Metaverse بسیار مهم است، به طوری که تجربه کاربر هر بار که وارد فضا می شود مسحور کننده باشد.

واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)
AR و VR برای Metaverse بسیار مهم هستند زیرا تجربه سه بعدی جذاب و غوطه‌وری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این دو فناوری نقطه ورود به دنیای مجازی، متاورس یا فضاهای دیجیتال مشابه هستند. اما، تفاوت بین واقعیت افزوده و واقعیت مجازی چیست؟

AR از عناصر بصری و شخصیت های گرافیکی برای تغییر شکل دنیای واقعی استفاده می کند. برنامه‌های مبتنی بر واقعیت افزوده به کاربران این امکان را می‌دهند که محیط اطراف خود را از طریق تصاویر دیجیتالی جذاب و نزدیک به آنچه ما در بازی‌هایی مانند AR Dragon و Pokemon GO از آن لذت می‌بریم مشاهده کنند. هر کسی که یک دستگاه دیجیتال و یک دوربین هوشمند داشته باشد می تواند به برنامه های AR دسترسی داشته باشد.

VR با واقعیت افزوده بسیار متفاوت است و شبیه مفهوم متاورس است. این یک دنیای دیجیتال کامل تولید شده توسط رایانه ایجاد می کند که کاربران می توانند با استفاده از هدست های VR، دستکش ها و حسگرهای دیجیتال آن را کشف کنند.

قابلیت های اولیه VR و AR نشان دهنده مدل اولیه Metaverse است. این فناوری‌ها با گذشت زمان بالغ‌تر می‌شوند و قرار است هر از گاهی تجربیات دیجیتالی ما را دوباره تعریف کنند. علاوه بر این، AR و VR تبلیغات زیادی را جمع‌آوری کرده‌اند که غول‌های فناوری بزرگ را تشویق می‌کند تا در توسعه تجهیزات واقعیت مجازی و واقعیت افزوده سرمایه‌گذاری کنند تا پروژه‌های متاورس آینده‌نگر را تطبیق دهند.

اینترنت اشیا (IoT)
اینترنت اشیا به عنوان یک سیستم، شکاف بین دنیای فیزیکی ما و اینترنت را پر می کند و امکان ارسال یا دریافت داده ها را از طریق حسگرها فراهم می کند. برای متاورس، اینترنت اشیا از دنیای فیزیکی جمع‌آوری می‌شود و آن را به فضای مجازی تبدیل می‌کند که دقت نمایش‌های دیجیتالی را افزایش می‌دهد. این بدان معناست که فیدهای داده اینترنت اشیا می توانند عملکرد اشیاء درون Metaverse را بر اساس تغییر محیط و سایر موارد تعیین کنند.

فناوری اینترنت اشیا به طور یکپارچه دنیای مجازی سه بعدی را به دستگاه‌های مختلف دنیای واقعی متصل می‌کند و امکان بازآفرینی فرآیندهای دنیای واقعی را در یک زیرساخت دیجیتالی قابل تعامل فراهم می‌کند. برای ارتقای بیشتر اکوسیستم Metaverse، IoT می‌تواند از هوش مصنوعی و فناوری‌های یادگیری ماشین برای مدیریت موثر داده‌هایی که انباشته می‌کند استفاده کند.

چه چالش های بالقوه ای در متاورس وجود دارد؟

Metaverse بدون شک بزرگترین نوآوری در دنیای واقعیت مجازی است و درک ما از اینترنت و تعاملات رسانه های اجتماعی را تغییر خواهد داد. اما متاورس هنوز در مراحل اولیه پیشرفت است. مانند هر فناوری در حال ظهور، Metaverse برخی از چالش های بالقوه را مشاهده می کند. با در نظر گرفتن این، اجازه دهید نگاهی به این محدودیت ها بیندازیم.

برخلاف آنچه در دنیای واقعی تجربه می کنیم، شناسایی افراد در متاورس بسیار چالش برانگیز است. شخص باید کاربران را از طریق صدا، حالات چهره و ویژگی های آواتارها تأیید کند.
کلاهبرداران یا ربات‌هایی که تلاش می‌کنند به شهرت کسی آسیب برسانند، می‌توانند وانمود کنند که آواتار کسی هستند و به هدف نهایی دست می‌یابند.

یکی دیگر از چالش های حیاتی، نگرانی حفظ حریم خصوصی است. وابستگی به Metaverse به دستگاه‌های VR و AR می‌تواند منجر به درز اطلاعات شخصی شود، زیرا این دستگاه‌ها به قابلیت‌های دوربین و شناسه‌های منحصربه‌فرد مجهز هستند. با دانش کامل در مورد توسعه Metaverse و یک تیم حرفه ای، می توان به راحتی دنیای مجازی شخصی خود را بدون به خطر انداختن امنیت طراحی و راه اندازی کرد.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا