ارزش NFT چگونه ارزیابی میشود؟

ارزش NFT ها به چه عواملی بستگی دارد؟ این شاید سوالی باشد که خیلی از شما هنگام شنیدن اخبار حوزه دنیای رمزارزها و خرید و فروش میلیون دلاری برخی NFT ها با آن مواجه شده باشید. در این پست آمورشی قصد داریم تا به عوامل تاثیرگذار بر قیمت NFT ها بپردازیم.
مطالب صفحه
آشنایی با ماتریس ارزش گذاری
هیچ کتاب قانونی در مورد چگونگی ارزیابی ارزش NFT وجود ندارد. معیارهایی که برای ارزیابی شرکتهای خصوصی یا ابزارهای سرمایهگذاری معمولی مانند سهام استفاده میکنید، به سادگی برای NFTها قابل اجرا نیستند. معمولاً پرداختی که توسط آخرین خریدار انجام می شود، نشانی از ارزش دارد. با این حال، پیشبینی اینکه خریدار بعدی با چه قیمت آن NFT را میخرد همچنان دشوار است
اکثر خریداران فاقد مهارتهایی هستند که ارزش NFTها را به طور منطقی تعیین کنند و قیمتهای خود را بر اساس حدس و گمان قرار دهند. برای فروشندگان نیز، تعیین اینکه چه چیزی ممکن است برای توکن هایی که در اختیار دارند، دریافت کنند دشوار است. با گذشت زمان، ارزش NFT ها توسط تصوری هدایت می شود که خریداران و فروشندگان ممکن است هیچ گونه کنترلی بر آن نداشته باشند.
شاید ذکر یک مثال قضیه را روشن تر کند. یک اثر هنری NFT ممکن است برای مدت معینی تقاضای زیادی داشته باشد، زیرا خریداران احتمالی تصور میکنند که این اثر نادر است و انتظار دارند در آینده نزدیک ارزش کسب کنند. سپس، ناگهان ممکن است متوجه شوند که تصویر دیجیتال به صورت رایگان در اینترنت در دسترس است و ممکن است هیچ خریداری برای NFT باقی نماند.
عواملی که ارزش NFT ها را تعیین می کنند
آثار هنری NFT هنرمندان مشهور یا نشانههای مرتبط با داراییهای ملموس و مشهور ممکن است ارزشهای مشخصی داشته باشند. با این حال، در بیشتر موارد، تعیین ارزش NFT برای سرمایه گذاران و معامله گران دشوار است.
نادر بودن
تقاضا برای NFT مستقیماً با نایاب بودن آن متناسب است، اما چگونه می توان تشخیص داد که یک NFT چقدر نادر است؟ آثار هنری منحصربهفرد از تصویرگران مشهور ممکن است نمونههای خوبی از NFTهای کمیاب باشند، مانند توکنهایی که توسط افراد مشهور درجه یک ساخته شدهاند. برخی از آیتم های بازی کمیاب نیز می توانند در این دسته قرار بگیرند. عامل نادر بودن ارزش ذاتی زیادی برای این NFT ها به ارمغان می آورد.
اثبات تغییر ناپذیر مالکیت به دارنده NFT حس تمایز و متعاقباً ارزش می دهد. The First 5000 Days Everyday توسط Beeple و اولین NFT جک دورسی نمونههای اصلی NFT با عنصر کمیاب هستند.
کارایی
برای درک چگونگی ارزیابی پروژه های NFT، عامل “کارایی” به عنوان یک پارامتر کلیدی ظاهر می شود. برای کسب ارزش، یک NFT باید دارای یک جنبه کاربردی در یک برنامه واقعی باشد. به عنوان مثال، برای نشان دادن دارایی های زمین یا بازی مجازی، NFT ها می توانند برای نمادسازی املاک، فلزات گرانبها و حتی اوراق بهادار استفاده شوند. دنیای NFT هنوز در مرحله نوپایی است و همانطور که بالغ می شود، موارد استفاده نوآورانه جدیدی از آنان ظاهر می شود.
درست پس از ضرب (فرآیند ایجاد یک NFT)، یک NFT از ویژگی های ذاتی خود ارزش می گیرد. با گذشت زمان، ارزش بسته به کارایی و قدرت پروژه بنیادی افزایش می یابد. NFT های Decentraland که به زمین های مجازی در پروژه اشاره می کنند، نمونه ای عالی از این توکن ها هستند.
ملموس بودن
NFT های مرتبط با اشیاء دنیای واقعی عنصری از ملموس بودن را ترسیم می کنند. با تغییر ناپذیری مالکیت روی بلاک چین، ارزش فوری در ملموس بودن ایجاد می کند. NFT ها می توانند به طور موثر برای تأکید بر حقوق مالکیت و حذف موارد تقلبی استفاده شوند. استفاده عملی از NFT ها در پروژه هایی که آنها در آن مشارکت دارند بر ارزش آنها تأثیر دارد.
NFTهایی که دارای ارزش ملموس هستند برای معاملات کوتاه مدت و بلندمدت مناسب هستند. برخی از NFT ها، مانند بلیط ها، ممکن است تاریخ انقضا داشته باشند، در حالی که برخی دیگر، مانند آنهایی که نماینده املاک و مستغلات هستند، می توانند ارزش بیشتری را در طول زمان ایجاد کنند.
قابلیت سازگاری
یک عامل کلیدی در ارزیابی ارزش NFT قابلیت سازگاری است، به عنوان مثال، توانایی استفاده از نشانه ها در برنامه های مختلف. به عنوان مثال، اگر بتوان از یک سلاح در بازی های مختلف استفاده کرد، شانس بیشتری برای افزایش ارزش توکن وجود دارد. نحوه عملکرد توکنهای غیرقابل تعویض روی بلاکچینهای مختلف، همیشه تراکنشها را سادهتر میکند.
با این حال، درک قابلیت سازگاری دشوار است، زیرا توسعه دهندگان باید شبکه گسترده ای از برنامه ها را ایجاد کنند که بتوان از توکن ها روی آن استفاده کرد. مجموعه ای از موارد استفاده جذاب به القای قابلیت همکاری NFT کمک می کند. استراتژی دیگری که توسعهدهندگان میتوانند دنبال کنند، توسعه مشارکت با پروژههای دیگر برای به ارمغان آوردن منافع برای افرادی است که توکنهای آنها را دارند.
بازتاب اجتماعی
بازتاب اجتماعی مرتبط با پروژه پشت NFT یکی از عوامل تعیین کننده ای است که ارزش NFT را تعیین می کند. بررسی پروفایل آنها در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند توییتر و اینستاگرام میتواند به فرد در سنجش میزان پذیرش آنها کمک کند. برای مثال اگر تعداد دنبال کننده های آنها کم باشد، نشان میدهد که آنها هنوز نتوانستهاند زمینه محکمی برای خود ایجاد کنند.
هنگامی که برای اولین بار با هر شخص یا پروژه ای روبرو می شوید، این تمایل وجود دارد که به گرفتن سرنخ از افراد درگیر در پروژه بپردازید. بازتاب اجتماعی نشان می دهد که مردم به طور کلی در مورد یک پروژه چه فکر می کنند و به تصمیم گیری شما کمک می کند.
سابقه مالکیت
هویت صادرکننده و صاحبان قبلی یک NFT بر ارزش آن تأثیر دارد. توکن های ایجاد شده توسط افراد برجسته یا نهادهای شرکتی از ارزش تاریخ مالکیت بالایی بهره می برند. شما می توانید ارزش پیشنهادی NFT را با همکاری با افراد یا شرکت هایی با ارزش برند قوی برای صدور NFT افزایش دهید.
فروش مجدد NFT هایی که قبلاً توسط افراد با نفوذ در اختیار داشتند، راه دیگری برای جلب توجه است. بازارها و فروشندگان می توانند با ارائه یک رابط ردیابی ساده به خریداران کمک کنند تا اطلاعاتی در مورد صاحبان قبلی NFT پیدا کنند. برجسته کردن آدرس سرمایهگذارانی که مبلغ خوبی را از معاملات NFT به خانه بردهاند، به خریداران کمک میکند تا بینش ارزشمندی کسب کنند.
میزان نقدینگی
NFTها با نقدینگی بالا ارزش بیشتری نیز دارند. بازارهای ثانویه مکانی را برای تجارت NFT های استاندارد ERC یا BSC به روشی راحت فراهم می کنند و بلافاصله به خریداران دسترسی می دهند. معامله گران ترجیح می دهند پول خود را در دسته های NFT با حجم معاملات بالا قرار دهند زیرا نقدینگی بیشتر به آنها کمک می کند تا سود خود را به راحتی دریافت کنند. یک NFT نقد احتمالاً ارزش خود را حتی در صورت بسته شدن پلت فرم مرتبط حفظ می کند.
حدس و گمان
مواقعی وجود دارد که حدس و گمان به کاتالیزور افزایش قیمت تبدیل می شود، برای مثال، قیمت CryptoKitty #18 از 9 ETH به 253 ETH در دسامبر 2017 تنها در سه روز کاهش یافت. در حالی که یک خط فکری به طور انتقادی با حدس و گمان به عنوان یکی از محرک های آن مخالفت می کند. ارزش گذاری، حدس و گمان به طور طبیعی برای انسان اتفاق می افتد و عملا قابل حذف نیست.
حتی در سیستم مالی متعارف، ابزارهایی مانند مشتقات مبتنی بر سفته بازی هستند. در این پرتو، گمانه زنی تبدیل شدن به یک جزء غیر پیش پا افتاده اکوسیستم NFT تعجب آور نیست. نمودارهای عملکرد قیمت اقلام NFT، تغییرات در دارایی های نهفته در پروژه ها، و حتی رویدادهایی که خارج از کنترل مستقیم شما هستند، می توانند گمانه زنی ها را تقویت کرده و قیمت NFT ها را افزایش دهند.
تغییر مداوم در اکوسیستم NFT
NFT ها یک اکوسیستم نوپا هستند که در حال تکامل مداوم هستند. عوامل مختلفی که بر ارزش NFT ها تأثیر می گذارند به سرعت در حال تغییر هستند و برای افزایش دقت، باید همه آنها را در نظر بگیرید. علاوه بر این، ارزش به طور گسترده یک مفهوم ذهنی است، اگرچه ممکن است استدلال کنید که بحث در مورد ارزش ذاتی است. در این سناریو، حل و فصل چگونگی تعیین ارزش NFT آینده حتی چالش برانگیزتر می شود.
از آنجایی که NFT ها یک نوع دارایی با امکانات بی پایان هستند، می توانیم با خیال راحت فرض کنیم که تطبیق پذیری آنها به طور پیوسته رشد می کند و فرصت های سودآور در زیر مجموعه های مختلف در دسترس خواهد بود. تعداد موارد استفاده از NFT با سرعت زیادی در حال افزایش است.
در حین بررسی ارزش NFT، فقط باید توجه داشته باشید که همه چیزهایی که می درخشند الماس نیستند. بنابراین صبور باشید و هنگام تصمیم گیری مجموعه ای کامل از عوامل را در نظر بگیرید. در زمانی که انواع بازارهای NFT در حال ظهور هستند، از پلتفرمهای فراگیر مانند OpenSea گرفته تا جایگاههایی مانند Real Nifty، انجام بررسیهای لازم و تصمیمگیری آگاهانه اهمیت ویژهای پیدا میکند.
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام عضو شوید.