آموزش

کیف پول دیجیتال چیست؟

کیف پول دیجیتال یک برنامه نرم افزاری یا دستگاه فیزیکی است که به شما امکان می دهد رمزارز خود را ذخیره کنید و امکان ارسال و دریافت تراکنش های رمزنگاری شده را فراهم می کند. در پست قبلی با نحوه خرید و فروش بیت کوین آشنا شدیم و در اینجا قصد داریم با کیف پول دیجیتال بیشتر آشنا شویم.

یک کیف پول دیجیتال از دو جفت کلید تشکیل شده است: کلیدهای خصوصی و کلیدهای عمومی. یک کلید عمومی از کلید خصوصی مشتق شده و به عنوان آدرس مورد استفاده برای ارسال رمزارز به کیف پول عمل می کند.

بخش مهم کیف پول – و بخشی که کاربران جدید اغلب با مشکل مواجه می شوند – کلید خصوصی است. کلید خصوصی مانند کلید یک صندوق امانات است. هر کسی که به کلید خصوصی یک کیف پول دسترسی داشته باشد، می تواند کنترل موجودی موجود در آن را در دست بگیرد.

کیف پول دیجیتال چیست؟

اما بر خلاف صندوق امانات، کاربران ارزهای دیجیتال که کلیدهای خصوصی خود را نگه می دارند و با استفاده از کیف پول های غیر حافظ (یعنی کیف پولی که توسط صرافی یا شخص ثالث میزبانی نمی شود) تراکنش انجام می دهند، به بانک خودشان تبدیل می شوند.

جوئل دیتز، بنیانگذار Art Wallet و توسعه دهنده MetaMask می گوید.”این شبیه به یک حساب بانکی است اما تفاوت اصلی آن در این است که توسط کلیدی کنترل می شود که فقط شما کنترل می کنید. شما از این کلید [خصوصی] برای شروع تراکنش ها استفاده می کنید که به آن “امضا” می گویند.”

در حالی که ایده رمز ارزها به خودی خود هنوز برای بسیاری از افراد جدید است، کیف پول‌ های دیجیتال به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربر پسند باشند. کیف پول های وب مانند MetaMask و کیف پول های دسکتاپ مانند Electrum دارای رابط کاربری گرافیکی (GUI) هستند که تا حد امکان ساده ساخته شده است.

درک نحوه عملکرد کیف پول دیجیتال

کیف پول دیجیتال چیست؟
 

بلاک چین یک دفتر کل عمومی است که داده ها را در آنچه به عنوان “بلوک” شناخته می شود ذخیره می کند. این بلوک ها سوابق همه تراکنش‌ها، موجودی‌هایی که در هر آدرسی نگهداری می‌شود، و اینکه چه کسی کلید آن موجودی را در اختیار دارند.
رمزارزها به خودی خود در کیف پول دیجیتال ذخیره نمی شود.

رمزارزها روی یک بلاک چین وجود دارند و نرم افزار کیف پول به شما امکان می دهد با موجودی های موجود در آن بلاک چین تعامل داشته باشید. کیف پول خود آدرس‌ها را ذخیره می‌کند و به صاحبان آنها اجازه می‌دهد تا رمزارزها را به جای دیگری منتقل کنند، در حالی که به دیگران اجازه می‌دهد موجودی موجود در هر آدرسی را مشاهده کنند.

Utsav Dar، یکی از بنیانگذاران Incub8 Finance می گوید: “بیشتر کیف پول های دیجیتال به کاربران امکان ارسال، دریافت و ذخیره ارزهای دیجیتال را می دهند. برخی از آنها قابلیت خرید و خرج کردن ارزهای دیجیتال را دارند.”
برخی از کیف‌پول‌های دیجیتال دارای ویژگی‌های اضافی مانند مبادله بین توکن‌ها، قرار دادن توکن‌ها برای بازده ثابت پرداخت شده به کاربران، و همچنین دسترسی به dApps (برنامه‌های غیرمتمرکز) ساخته شده در شبکه‌های مختلف هستند.

همچنین بخوانید:   آموزش ثبت نام و نصب تراست والت

در حالی که هر کیف پول تفاوت های ظریف خاص خود را دارد، در اینجا مراحل کلی مربوط به ارسال یا دریافت وجوه با استفاده از کیف پول دیجیتال را شرح می دهیم:

برای دریافت وجوه، باید یک آدرس (که به عنوان کلید عمومی نیز شناخته می شود) از کیف پول خود بازیابی کنید. ویژگی «ایجاد آدرس» را در کیف پول خود پیدا کنید، روی آن کلیک کنید، سپس آدرس الفبایی یا کد QR را کپی کنید و آن را با شخصی که می‌خواهد رمز ارز برای شما ارسال کند به اشتراک بگذارید.

برای ارسال وجه، به آدرس کیف پول دریافت کننده نیاز دارید. ویژگی «ارسال» را در کیف پول خود پیدا کنید و آدرس کیف پولی را که قصد ارسال سکه به آن را دارید وارد کنید. مقدار ارز دیجیتالی را که می خواهید ارسال کنید انتخاب کنید و روی «تأیید» کلیک کنید. قبل از ارسال مقادیر زیادی ارز دیجیتال، یک تراکنش آزمایشی کوچک را ارسال کنید. توجه داشته باشید که ارسال رمز ارز مستلزم پرداخت هزینه ای است که در ازای پردازش تراکنش به ماینرها پرداخت می شود.

ارسال پول از طریق کدهای QR یا رشته های طولانی اعداد و حروف ممکن است در ابتدا عجیب به نظر برسد. اما پس از چند بار انجام این کار، روند بسیار ساده می شود.

کیف پول دیجیتال چیست؟
 

انواع کیف پول دیجیتال

کیف پول های دیجیتال در دو دسته کلی قرار می گیرند: کیف پول های نرم افزاری و کیف پول های سخت افزاری.

کیف پول‌های نرم‌افزاری صرفاً برنامه‌های دسکتاپ یا افزونه‌های مرورگر هستند که ارسال، دریافت و ذخیره ارزهای دیجیتال را برای افراد آسان می‌کنند. کیف پول‌های سخت‌افزاری هدفی مشابه دارند، اما دستگاه‌های فیزیکی هستند که می‌توانند به رایانه متصل شوند.

کیف‌های نرم‌افزاری گاهی اوقات کیف‌پول‌های «داغ» نامیده می‌شوند، زیرا وجوه به صورت آنلاین نگهداری می‌شوند. کیف پول های سخت افزاری کلیدهای خصوصی را به صورت آفلاین یا در فضای ذخیره سازی “سرد” نگه می دارند.

کیف پول های سخت افزاری
کیف پول سخت افزاری دستگاه کوچکی است که می تواند ارزهای دیجیتال را به صورت آفلاین ذخیره کند. دیتز می گوید: «کیف پول سخت افزاری کلیدهای شما را از تلفن یا رایانه دور نگه می دارد. “معمولا، کیف پول سخت افزاری را از یک درگاه USB وصل می کنید. این بسیار ایمن تر است زیرا همه امضاها از رایانه شما انجام می شود.”

همچنین بخوانید:   آیا اتمیک والت امن است؟

کیف پول سخت افزاری معمولی حدود 100 دلار قیمت دارد. استفاده از این کیف پول ها کمی پیچیده تر از کیف پول های نرم افزاری است. بیشتر کیف پول‌های سخت‌افزاری به یکی از سه روش زیر با کامپیوتر تعامل دارند:

  1. یک رابط مبتنی بر وب
  2. یک اپلیکیشن ساخته شده توسط شرکت
  3. یک کیف پول نرم افزاری مجزا

کیف پول نرم افزاری

کیف پول نرم افزاری یک برنامه کامپیوتری یا اپلیکیشن موبایلی است که کلیدهای خصوصی را به صورت آنلاین نگه می دارد. کیف پول های نرم افزاری برای هر ارز دیجیتال منحصر به فرد هستند در حالی که کیف پول های سخت افزاری اغلب از چندین ارز پشتیبانی می کنند (در ادامه در مورد این تفاوت ها بیشتر توضیح خواهیم داد).

کیف‌پول‌های نرم‌افزاری را می‌توان در وب استفاده کرد، در این صورت کاملاً ایمن نیستند. در این مورد، کلیدهای خصوصی در دستگاه محلی ذخیره می شوند. “اینها ممکن است به اینترنت متصل باشند و امنیت آنها را کاهش دهد.”

سه نوع اصلی کیف پول نرم افزاری عبارتند از:

کیف پول های مبتنی بر وب: مانند MetaMask، که به عنوان یک افزونه مرورگر کار می کنند و می توانند تراکنش های ETH را ارسال کنند، و تعامل کاربران با مواردی مانند برنامه های غیرمتمرکز و پروتکل های مالی غیرمتمرکز (DeFi) را آسان می کند.

کیف پول های رومیزی: مانند کیف پول Electrum، که می توانند در رایانه رومیزی یا لپ تاپ استفاده شوند.

کیف پول‌های موبایل: مانند کیف پول Blockchain.com، که به کاربران اجازه ذخیره رمزارز، ارسال یا دریافت تراکنش‌ها، و همچنین امکان قرار دادن کلیدهای خصوصی کیف پول موجود در برنامه با اسکن یک کد QR در گوشی‌های هوشمند را می دهد.
هر نوع کیف پول رمزنگاری بسته به اهداف کاربر مورد استفاده خاص خود را دارد، اگرچه همه آنها کارهای مشابهی را انجام می دهند.

مزایا و معایب کیف پول های دیجیتال

کیف پول دیجیتال چیست؟
 

برخی از مزایای استفاده از کیف پول‌های دیجیتال عبارتند از:

مالکیت پول خود: اگر کلیدهای خصوصی خود را نگه دارید، آن رمزارز متعلق به شما و فقط شماست. در مقایسه، پول در یک بانک از نظر فنی دارایی بانک است.
امکان ارسال تراکنش به هر کسی که دوست دارید، هر زمان که دوست دارید: ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز در برابر سانسور مقاوم هستند، زیرا هیچ کس شبکه را کنترل نمی کند و توقف تراکنش ها را برای کسی سخت می کند.

برخی از معایب استفاده از کیف پول های دیجیتال عبارتند از:

مسئولیت کاربر تبدیل شدن به بانک خود به این معنی است که باید 100٪ مسئولیت هر اشتباهی را بپذیرید.
منحنی یادگیری: استفاده از کیف پول دیجیتال علاوه بر آشنایی با نوع جدیدی از اکوسیستم مالی، مستلزم سطح دانش اولیه کامپیوتر است.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا